Kecskesajt

A kecskesajt a legrégebbi sajtféleség. A kecskét már mintegy 12000 évvel ezelőtt háziasították, és minden bizonnyal akkor is készítettek sajtot, túrót a tejéből. A ma ismert számos kecskesajt között találunk friss sajtokat, lágy, félkemény és kemény érlelt sajtokat. Léteznek natúr, fűszeres és faszenes, rúzzsal érő és különböző penészes kecskesajtok. Mind a lágyabb, mind a karakteresebb ízeket kedvelők valódi ínyencségekre akadnak közöttük. A sajtokon kívül a kecsketúró és a savóból készült orda is ízletes tejtermék.


Krémsajt

Gondosan elkészített kenhető lágysajt, íze gazdagítható különféle fűszernövényekkel. Kenyérre kenve, hideg-meleg előételnek önmagában is kiváló.

A Fülöp Farm natúr és fokhagymás ízben kínálja.

Ár:

  • 1.100 Ft/20 dkg

Parenyica

Hagyományos szlovák érlelt sajt. Kecsketejből készül, félkemény, félzsíros, párolt füstölt sajt. Krémszíne van, a gőzölés miatt. A sajtot szalagokban gyártják, amit csigaszerű spirálokba tekercselnek fel.

Ár:

  • 6700 Ft/Kg

 


Gomolya

24 órán keresztül préselt, sózott kecskesajt, melyet bátran fogyaszthatunk kenyérre kenve, és kiválóan alkalmas salátákhoz is. Ez a klasszikus sajt a hegyi legelőkön is fellelhető, a pásztorok által elkészítve.

A Fülöp Farm friss natúr, füstölt és ízesített formában kínálja. Választható medvehagymás, fokhagymás, snidlinges és chili paprikás ízben.

4-12 hónapig érlelt, kemény sajt változata farmunkon időszakosan vásárolható.

Ár:

  • Friss (lágy) natúr, ízesített: 4.900 Ft / kg

Trappista sajt

Telt, karakteres ízű, félkemény sajt, mely 6 hetes érleléssel készül. Elkészítése rengeteg kézi munkát, folyamatos kezelést igényel. 1kg sajt hozzávetőlegesen 10 l tejből készül! Kiválóan grillezhető, rántott sajtként is elkészíthető.

A Fülöp Farm kínál belőle natúr és füstölt változatot is. Utóbbit hagyományosan, keményfán füstöljük.

Ár:

  • natúr: 6.700 Ft / kg
  • füstölt: 6.900 Ft / kg